Reikės:
- 500g miltų
- 250g sviesto
- Pusės pakelio kepimo miltelių
- 150g cukraus
- 500g varškės
- 800g konservuotų abrikosų
- 3 kiaušinių
Eiga:
Iš miltų, sviesto, kepimo miltelių ir pusės cukraus suminkome tešlą kol pasidarys į trupinius. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Varškę sumaišome su likusiu cukrumi bei tryniais ir į jos masę supilame gerai išplaktus baltymus. Pusę trupinių tešlos paskirstome į sviestu suteptą kepimo formą, truputį paspaudžiame padą. Ant viršaus dedame varškės masę ir jį išlyginame. Tada sudedame vaisių puseles, o ant viršaus padengiame likusią tešlą. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-40 minučių kol pyragas truputį paruduos.
Aš nesu labai saldžių pyragų mėgėja, todėl cukraus kiekis yra pamažintas, tačiau jei norite galite pasaldinti labiau. Aš dažnai cukrų keičiu medumi pyraguose, tik svarbu atsiminti, jog šiam receptui medus netinka, pabandžiau – ir nesigavo :)) Medus suteikia nemažai drėgmės, todėl pyragas gerai ir tinkamai neiškepa. Todėl rekomenduoju naudoti tik rudą cukrų, o jo kiekį koreguokite pagal savo skonį.