Reikės:
- 100g sviesto
- 200g paprastų šokoladinių sausainių
- 100g cukraus (cukraus kiekis pamažintas dvigubai)
- 500g klasikinio Filadelfijos sūrio
- 3 kiaušinių
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 300ml grietinės
- Šviežių šilauogių
Eiga:
Trintuve sumalame sausainius ir 20g cukraus iki trupinių. Garų vonelėje ištirpiname sviestą ir jį gerai sumaišome su sausainių trupiniais. Kepimo skardą (geriau rinktis apvalią) ištepame sviestu ir tolygiai padengiame padą sausainių trupiniais. Lengvai prispaudę padą šaukstu, įdedame skardą į šaldytuvą 30min, kad pastingtų.
Tuo tarpu, gerai išmaišome kreminį sūrį, kiaušinius ir likusį cukrų. Beriame krakmolą ir grietinę, dar kartą viską labai gerai išmaišome. Sumaišytą sūrio masę supilame ant jau pastingusio pado, gražiai tolygiai paskirstome, ant viršaus suberiame šilauoges. Orkaitės apačioje padedame indą su vandeniu, kad kepant pyragas nesutrūkinėtų. Kepame 150°C įkaitintoje orkaitėje 60min. Prieš patiekiant palaukiame porą valandų kol pyragas pilnai atvės ir pastings kambario temperatūroje.
Labai turetu but skanu!