Reikės:
- 3/4 stiklinės ryžių
- 6 stiklinių pieno
- 1/4 stiklinės cukraus (norma pamažinta, taip pat galite bandyti naudoti medų)
- 1/2 valgomojo šaukšto druskos
- 1/4 valgomojo šaukšto malto muskato
- 3/4 stiklinės razinų (pagal skonį)
- Sviesto
Eiga:
Gerai nuplaukite ryžius, kol bėgantis vanduo taps permatomas. Supilkite į ryžius pieną, įberkite cukrų, druską ir muskatą. Ištepkite sviestu stiklinę kepimo formą ir supilkite gerai išmaišytus ryžius. Kepkite 160ºC įkaitintoje orkaitėje 2,5 valandos. Pirmą valandą pamašykite ryžius kas 20 minučių. Antrą kepimo valandą pamaišykite juos kas 30 minučių. Labai svarbu to nepamiršti, galite užsistatyti laikmatį priminimui. Atsiradus rudai plutelei ant viršaus įmaišykite ją į pudingą kepimo metu. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos įberkite razinas, jei reikia įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens. Leiskite rudai plutelei susiformuoti iš naujo ant pudingo viršaus.
Taip pat, pudingą galima patiekti kartu su plakta grietinėle, šilauogėmis ar šiek tiek cinamono ant viršaus.