Reikės:
- 2 bulvių
- 1/2 vidutinio dydžio moliūgo
- 2 morkų
- 1 svogūno galvutės
- Poros skiltelių česnako
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Provanso žolelių
- Alyvuogių aliejaus
- Poros stiklinių geriamo vandens
Eiga:
Nulupame moliūgą, pašaliname minkštimą su sėklomis, supjaustome didesniais kubeliais ir atidedame į šoną atskirai. Nuskustas bulves sujaustome kubeliais, morkas griežinėliais, svogūną -stambesniais gabaliukais. Į įkaitintą gilesnę keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, morkas ir bulves. Kepame apie 8 minutes. Pakepinus, įdedame moliūgo dalis ir dar pakepame kol moliūgas šiek tiek suminkštės. Tada įpilame geriamo vandens tiek, kad apsemptų maždaug 1/3 visų daržovių keptuvėje (apie 2 stiklines vandens). Įberiame druskos pagal skonį, pamaišome ir užengiame dangčiu. Troškiname apie 20 minučių kol daržovės suminkštės.
Baigus troškinti, viską supilame į puodą, idedame sutrintas česnakų skilteles ir viską gerai sutriname trintuvu. Pabarstome pipirų, provanso žolelių, jei reikia dar padruskiname ir dar kartelį viską išmaišome. Jei sriuba gavosi per tiršta – įpilame karšto vandens papildomai. Prieš pateikiant galima pagardinti porciją petražolėmis ar džiūvėsėlių kubeliais.